ATNAUJINTA SUŽADĖTINIŲ PROGRAMA „Dviem yra geriau negu vienam... Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti“ (Koh 4, 9-10)

Mieli sužadėtiniai,
Klaipėdos šeimos centre vykdoma atnaujinta sužadėtinių rengimo santuokos sakramentui programa, parengta remiantis suaugusiųjų mokymo principais ir užsienio patirtimi. Ji sudaryta taip, kad paskatintų diskusijas, padėtų sužadėtiniams atliekant pratimus patiems suvokti savo požiūrį į šeimą ir supratimo spragas. Programoje integruotos psichologinės, socialinės, medicininės žinios ir Bažnyčios mokymas, pateikiama labai paprastų gyvenimiškų pavyzdžių.
Pagrindinis tikslas – padėti sužadėtiniams atsakingai apsispręsti ir pasirengti Santuokos sakramentui:
☼ Sudaryti sąlygas sužadėtiniams geriau pažinti save ir vienas kitą Katalikų Bažnyčios mokymo šviesoje.
☼ Padėti sužadėtiniams suvokti, jog jų santuoka yra vienintelė ir amžina.
☼ Padėti sužadėtiniams suvokti Dievo, savo, sutuoktinio, jų tėvų, būsimų vaikų vaidmenį ir svarbą šeimoje.
Mokymų temos:
1. Kas mums svarbu.
2. Bendravimas ir bendrystė.
3. Kartu per permainas.
4. Atleisti ir švęsti (psichologiniu požiūriu).
5. Krikščioniškas požiūris į lytiškumą. Vaiko vystymasis iki gimimo, vaisingumo pažinimas.
6. Dievas ir Bažnyčia.
7. Atleisti ir švęsti (teologiniu požiūriu).
8. Priesaika.
Susitikimų metu 1-5 temomis diskutuosime šeimos centro patalpose, o 6-8 temas apžvelgsite toje parapijoje, kurioje ketinate tuoktis.
Sužadėtinių mokymai vyks vieną kartą per savaitę 19 val. Užsiėmimo trukmė 2 val.
Pirmą kartą prašome registruotis telefonu ne vėliau kaip prieš tris mėnesius iki numatytos vestuvių datos. Ateinant į kursus reikia turėti kunigo išduodamą siuntimą.

ŠILUVOJE BUVO ŠVENČIAMA ŠEIMŲ IR JAUNIMO DIENA

Rugsėjo 12 d. Šiluvos atlaiduose buvo minima „Jaunimo ir šeimų diena“. Jos tema – eilutė iš 1 Laiško Korintiečiams: „Taigi dabar pasilieka Tikėjimas, Viltis ir Meilė – šis trejetas, bet didžiausia jame yra Meilė“. Katechezė prieš šv. Mišias buvo skirta Santuokos Sakramentui. Kun. Artūras Kazlauskas, remdamasis pranašo Ozėjo knyga kalbėjo apie šiandieninį žmogų, kuris atsisako ištikimybės Dievui ir pasirenka dvasinę paleistuvystę. Tačiau Dievas lieka ištikimas... Santuokos sakramente ši Dievo ištikimybė įsikūnija vyro ir žmonos ištikimybėje. Šv. Mišiose dalyvavę sutuoktiniai galėjo atnaujinti Santuokos pažadus.Po šv. Mišių kiekvienas galėjo pasirinkti jį dominančią teminę grupę. dienos programą vainikavo koncertas „Dainuojantys kunigai“.



STOVYKLOS-REKOLEKCIJŲ AKIMIRKOS

Rugpjūčio 14-16 d. Žemaičių Kalvarijoje vyko kasmetinė Telšių vyskupijos šeimos centrų darbuotojų ir savanorių stovykla-rekolekcijos.
Kun. Andrius Vaitkevičius reflektavimui pateikė klausimą: koks mano tikėjimas? Ar tikėjimas-kylantis iš atsakomybės, ar atsakomybė - kylanti iš tikėjimo?
Onutė Darbutaitė pristatydama neprievartinio bendravimo modelį, akcentavo tarpusavio santykio siekimo svarbą bendravimo procese, o ne rezultato, kuris sudaro prielaidą prievartiniam bendravimui.