SEMINARAS SU VIEŠNIA IŠ VOKIETIJOS „Genderizmo ideologija – ataka prieš vyriškumo ir moteriškumo tapatybę“.


Š. m. gegužės 12 dieną 18 val.
KU Aula Magna salėje (H. Manto g. 84, Klaipėda)

Apie pranešėją
Vokiečių sociologė, publicistė ir knygų autorė Gabriele Kuby buvo viena pirmųjų, įspėjusių visuomenę apie gender ideologijos pavojingumą. Ji dažnai dalyvauja televizijos laidose, kviečiama kalbėti tarptautinėse konferencijose. 2012 m. Vokietijoje išleista jos knyga „Globalinė seksualinė revoliucija – laisvės sunaikinimas vardan laisvės“ sulaukė pakartotinių leidimų, buvo išversta į kelias Europos kalbas. Gabriele Kuby yra trijų vaikų motina. 1997 m. ji tapo Katalikų Bažnyčios nare, knygose įtaigiai aprašė savo dvasinę kelionę.

Apie temą
Nuo šio tūkstantmečio pradžios genderizmo ideologija aktyviai propaguojama Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos ir kitų Vakarų pasaulio vyriausybių dokumentuose, pasitelkiant politines, teisines ir finansines priemones. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad kalbama tik apie deramą moters ir vyro lygybę. O iš tikrųjų siekiama panaikinti vyro ir moters lyties tapatybę, sunaikinti moralines lytiškumo raiškos normas. Propaguojamas gėjų, lesbiečių, biseksualų ar transseksualų „lygiavertiškumas“, turintis pakeisti heteroseksualumo normą. Ypač veiksmingai tai vykdoma per vaikų ir jaunimo (homo)seksualizaciją, JT ir ES institucijų primetamą pasaulio tautoms.
Ar tikrai tai yra „teisingumas“, „žmogaus teisės“, „tolerancija“ ir „antidiskriminacija“? Daugelyje pasaulio šalių bunda pasipriešinimas. Žmonės pradeda suvokti, kad bendro žmonijos sambūvio ir demokratinės laisvės pagrindui gresia pavojus.

Organizatoriai:
 KU PF Katechetikos katedra
Katalikų bendruomenė „Gyvieji akmenys“
Klaipėdos dekanato šeimos centras
Tel. nr. pasiteiravimui +370 679 88315