Tėvystės įgūdžių programa

Liepos 18 d. Klaipėdos šeimos centre baigėsi 30 val. praktinių užsiėmimų ciklas tėvams, siekiantiems geriau suprasti savo vaikus ir save pačius :).
Esame dėkingi PRIVAČIAM Vokietijos fondui už finansinę paramą.
 38 m. dalyvė,  2 vaikų mama:
"Aiški, suprantama vedamų susitikimų struktūra padėjo sistemingai peržvelgti tai, kas svarbiausia mano vaikams. Skaudžiausia (beabejo, gyvybiškai svarbu) buvo suvokti kame ir kaip  gniuždžiau savo vaikų savastį..dėkinga esu už pateiktą planą ką daryti su tuo, ką "prisidirbau".
37 m. dalyvė, 2 vaikų mama:
"Esu dėkinga Rasai (lektorei) už paprastai perteiktą labai svarbią informaciją, už įvairių situacijų nagrinėjimą ir modeliavimą, už loginių pasekmių, o ne bausmių supažindinimą, už aiškų įvardijimą kas vyksta su mano vaikais ir už pateiktus "įrankius" ką ir kaip daryti, kad labiau mokėčiau perteikti meilę vaikams".

„AŠ ATĖJAU, KAD ŽMONĖS TURĖTŲ GYVENIMĄ, KAD APSČIAI JO TURĖTŲ“

2013 06 21 – 06 25 Jaunimo sodyboje (Kėkštų km., Kretingos raj.) dėka Vokietijos PRIVATAUS fondo vyko stovykla krizę patiriančioms šeimoms. Tai 5 -tą kartą kryptingai organizuojamas laikas šeimoms, tarsi atspirties taškas kasdienoje. Dalyviai turėjo nuostabų bendrystės laiką su panašaus likimo asmenimis  - dalijosi išgyvenamais džiaugsmais ir vargais. 51 m. dalyvė:
"Šioje stovykloje pirmą kartą dalyvavau šokio terapijoje, tai buvo nauja ir labai naudinga. Apskritai terapinių užsiėmimų metu buvo galimybė atsigręžti į save, savo norus, resursus ir atnaujinti troškimą gyventi, patirti gyvenimo apsčiai..".
52 m. dalyvė:
"Stovykla naudinga, nes galėjome melstis bendrystėje. Išgyventi kiekviena ir bendrai adoracijos laiką. Stovyklos tema „Aš atėjau, kad žmonės turėtų gyvenimą, kad apsčiai jo turėtų“ (Jn10,10) man pradžioje buvo nesuprantama, net sakyčiau papiktinanti, tačiau kunigo br. Jaroslavo dėka, jo paprastas ir suprantamas šios biblinės eilutės išaiškinimas, man asmeniškai atvėrė naują suvokimą, suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, kitais bei Dievu, t.p. vidinės ramybės".