Rengimasis Santuokos sakramentui

Klaipėdos mieste sužadėtiniai Santuokos sakramentui rengiami pagal Lietuvos Vyskupų Konferencijos patvirtintą programą „Dviem yra geriau negu vienam.. Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti“, kurią organizuoja Klaipėdos miesto šeimos centras






Rengimasis švęsti

"...rengimosi santuokai metu dėmesį linkstama sutelkti į kvietimus, drabužius, šventę ir nesuskaičiuojamas smulkmenas. Visa tai sekina ir ekonominius išteklius, ir jėgas bei džiaugsmą. Sužadėtiniai ateina tuoktis išseką ir nusikamavę, užuot daugiausia jėgų skyrę savo kaip poros pasirengimui didžiajam, kartu žengsimam žingsniui" (Šventasis Tėvas Pranciškus, Amoris Laetitia, psl 137-138)

"Brangūs sužadėtiniai, turėkite drąsos būti kitokie, nesileiskite būti praryjami vartojimo ir išorinės regimybės visuomenės. Svarbu, kad jus siejanti meilė būtų malonės sutvirtinta ir pašventinta. Gebėkite pasirinkti kuklią ir paprastą šventę, pirmenybę viso kito atžvilgiu teikdami meilei" (Šventasis Tėvas Pranciškus, Amoris Laetitia, psl 138)


Jūsų tarpusavio meilės sklaidai siūlome sužadėtinių kursus „Dviem yra geriau negu vienam.. Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti“

Programos trukmė – 2 mėnesiai. Tai 8 susitikimų ciklas, kuris vykdomas dvejais būdais:
1. Struktūruotas darbas mažose grupėse (7-9 poros).
2. Srautiniai seminarai (grupėje 20 porų).

Struktūruotas darbas grupėse organizuojamas jaukioje saugioje aplinkoje (parapijos patalpose). Vieno susitikimo trukmė 2 val. Susitikimus vedanti sutuoktinių pora perteikdama programos numatytas tematikas taiko interaktyvius darbo metodus: atvejo analizė, diskusija, video medžiaga, užduotys bei testai poroje, liudijimai-dalijimasis patirtimi. Vieną iš programos temų veda kunigas (idealu, jei kunigas galėtų dalyvauti ir kituose susitikimuose).

Srautiniai seminarai vykdomi Klaipėdos miesto Šeimos centro patalpose. Susitikimus veda pavieniai asmenys arba sutuoktinių pora. Savanoriai perteikdami programos numatytas tematikas taiko interaktyvius darbo metodus: atvejo analizė, diskusija, video medžiaga, užduotys bei testai poroje, liudijimai-dalijimasis patirtimi. Vieną iš programos temų veda kunigas.

Po rengimosi Santuokos sakramentui kursų poros kviečiamos į įvairias Šeimos centre ir parapijose vykdomas programas.

Jei dėl svarbių priežasčių sužadėtiniai (ar vienas iš poros) negali dalyvauti vykdomoje programoje, jiems siūlomas nuotolinis mokymasis (programos temų analizė elektroniniu paštu su moderatoriaus pagalba).

Pagrindinis tikslas – padėti sužadėtiniams atsakingai apsispręsti ir pasirengti Santuokos sakramentui: • Sudaryti sąlygas sužadėtiniams geriau pažinti save ir vienas kitą Katalikų Bažnyčios mokymo šviesoje.
• Padėti sužadėtiniams suvokti, jog jų santuoka yra vienintelė ir amžina.
• Padėti sužadėtiniams suvokti Dievo, savo, sutuoktinio, jų tėvų, būsimų vaikų vaidmenį ir svarbą šeimoje.

Susitikimų temos:
1. Kas mums svarbu.
2. Bendravimas ir bendrystė.
3. Kartu per permainas.
4. Atleisti ir švęsti.
5. Krikščioniškas požiūris į lytiškumą.
6. Vaiko vystymasis iki gimimo, vaisingumo pažinimas.
7. Dievas ir bažnyčia.
8. Priesaika.

Pirmą kartą prašome registruotis telefonu +370 679 88315, ne vėliau kaip prieš 6 mėnesius iki numatytos santuokos datos. Ateinant į kursus reikia turėti kunigo siuntimą į kursus.

Rengimosi santuokos sakramentui kursus galima baigti ir užsienyje. Čia rasite katalikų bažnyčių adresus: http://www.thecatholicdirectory.com/