MININT NEGIMUSIO KŪDIKIO DIENĄ

Lapkričio 19–26 d. minint Negimusio kūdikio dieną Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo išstatyta meninė kompozicija „KŪDIKIŲ MIRTIES MEDIS“, siekiant simboliais pavaizduoti gyvybės sunaikinimo vaisius.
Lapkričio 23 d. bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už negimusius kūdikius ir jų netektį išgyvenančius tėvus, dėl nėštumo abejojančias šeimas bei šeimas, auginančias vaikus.
Pamokslo metu klebonas Vilius Viktoravičius vaizdinėmis priemonėmis pateikė tautos istorijoje įamžintų vadų (tokių kaip Stalinas, Hitleris, Jonas Paulius II) vaisius bei ragino patyrinėti kokiu vadu sekame mes, nes nuo šio pasirinkimo priklauso požiūris į gyvybę, jos (ne)puoselėjimas.

Po 18 val. šv. Mišių, pranešimą „Santuokinė kūno prasmė“ skaitė Mindaugas Radušis, baigęs studijas Tarptautiniame teologiniame šeimos ir santuokos institute. Tęsdamas kunigo mintį, prelegentas pateikė Jono Pauliaus II mokymą apie kūno teologiją - jog tai, kaip mes suprantame ir išreiškiame savo lytiškumą, atskleidžia giliausius mūsų įsitikinimus apie save, Dievą, meilės prasmę, visuomenės santvarką ir net visatos sandorą. Priminė, jog gyvenimo prasmė yra mylėti taip, kaip Kristus myli ir, kad šį pašaukimą (mylėti, kaip Jis myli), Dievas įrėžė į mūsų kūnus, sukūręs mus, kaip vyrą ir moterį bei pašaukęs tapti vienu kūnu.
Lapkričio 21-23 d. buvo organizuojama solidarumo akcija „Padrąsink šeimą, padėdamas puoselėti gyvybės kultūrą!“. Siekiant palaikyti šeimas, pasiryžusias gimdyti ir auginti vaikus