Maldos eisena už Gyvybę

Stačiatikių arkivyskupijos Klaipėdos dekanatas sekmadienį (06.01 d.) surengė eitynes, kurių tikslas buvo paraginti miesto bendruomenę saugoti negimusius kūdikius bei  puoselėti tradicines šeimos vertybes suburiant žmones, kad viešai paskelbtų savo poziciją. Į šią akciją aktyviai jungėsi ir Telšių vyskupijos dvasininkai su seminarijos ugdytiniais vyskupo Lino draugėje bei Klaipėdos šeimos centro šeimos. Eitynės prasidėjo prie Visų Rusų Šventųjų parapijos. Po įžanginių maldų procesija su giesmėmis pajudėjo link Santuokų Rūmų. Eisenos metu buvo dalinami organizatorių ir  LŠC paruošti lankstinukai „Mano pirmasis dienoraštis“ bei pagal Bruno Ferrero parengti tekstai „37 dalykai, kuriuos reikia sakyti tiems, kuriuos mylime“ ir „27 dalykai, kurių nevalia sakyti tiems, kuriuos mylime“. Santuokos Rūmų aikštėje buvo skaitoma Evangelija, maldos, dvasininkų ir pasauliečių pasisakymai šeimos tematika. T.p. vyko piešinių konkursas „Piešiu šeimą“.

Sutuoktinių priesaikos atnaujinimas bažnyčioje

Gegužės 24 d. (šeštadienį) 15.30 val. Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo sutuoktinių santuokos sakramento pažadų atnaujinimas, o visoms šeimoms buvo teikiamas specialus palaiminimas J 

Vilties kanos susitikimas

"Normalumas - tai įvairaus laipsnio mažo intensyvumo asmenybės sutrikimų mišinys"
(J. Jonsson, psichoalitikas)

Vienišų ir išsiskyrusiųjų savipagalbos grupėje  - permainos. Porą metų grupę globojusi psichologė Tatjana išvyko iš Lietuvos, tad gegužės 22 d.  grupė rinkosi su nauja psichologe Dalia modeliuoti grupės lūkesčius ir užsiėmimų tematikas naujam sezonui.

Palaiminimas sužadėtiniams, besirengiantiems sakramentinei santuokai

Klaipėdos šeimos centre intensyvus laikmetis. Besirengiančių sujungti savus gyvenimus sakramentine gelme sužadėtinių gausa prilygsta rudens derliui :).
Jauni (kas nusakys žmogaus širdies amžių?) žmonės turi galimybę gilintis į bažnyčios socialinį mokymą apie šeimą ne tik srautiniuose susitikimuose, bet ir mažose grupėse.
Poros, kurios ketina tuoktis Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bei Kristaus Karaliaus bažnyčiose turi galimybę sužadėtinių rengimosi kursuose dalyvauti mažose darbo grupėse ir išsamiau padiskutuoti rūpimais klausimais.  Nuoširdų susidomėjimą besirengiančiais šeimai išreiškia Klaipėdos dekanas kun. Vilius Viktorvičius, kuris po šv. mišių teikia specialųjį palaiminimą sužadėtiniams.
Duok Dieve, kad besirengiantieji sakramentui dar karščiau pamiltų bei pažintų ir pasirinktų tai, kas būtina jų ateities gyvenimui. Tegu malda ir nuoširdžiu pasirengimu jie subręsta šventajam Santuokos sakramentui ir gyvenime patiria  gausią Tavo, Dieve palaimą.