Tėvystės įgūdžių programa


Laiptai. Kartu gali būti lengva
2013 10 10 d.

Tai grupinių užsiėmimų programa, skirta tėvystės įgūdžių lavinimui, kurios metu tėvai,
auginantys 3 – 11 m. vaikus, turi galimybę įgyti ne tik teorinių, bet  ir praktinių,
adekvataus bendravimo su vaiku įgūdžių.
Edukacinė programa apima svarbiausius aspektus, darančius įtaką sveikos asmenybės vystymuisi:   asmenybės poreikius, jausmus, savivertę.
Programos metu laiptelis po laiptelio bandoma suprasti ir atpažinti tikrąsias netinkamo vaiko elgesio priežastis bei išmokti efektyvesnių vaiko netinkamo elgesio korekcijos būdų. 

Kam skirta ši programa?
·         Tėvams, kurie nori geriau pažinti ir suprasti savo vaikus.
·         Tėvams, kurie nori pokyčių ir yra pasiruošę jų siekti.
·         Tėvams, kurie pavargo nuo savigraužos, nepasitenkinimo ir nusivylimo santykiais su savo vaiku.
·         Tėvams, kurie jau bandė „remontuoti“ santykius su savo vaikais (-u) ir tuo nusivylė.
Kokia šios programos nauda?
·         Į senas bendravimo su vaiku problemas pažvelgsite nauju žvilgsniu.
·         Įgysite efektyvesnių bendravimo su vaiku įgūdžių ir problemų sprendimo būdų.
·         Tapsite drąsesniu, labiau savimi pasitikinčiu tėvo/ mamos vaidmenyje.
·         Patirsite bendrumo ir artumo su kitais grupės dalyviais jausmą.
Programos esmė
·                  Programą sudaro 11 užsiėmimų. Jie vyksta 1 kartą per savaitę, ketvirtadieniais 18.00 val.
 Vieno užsiėmimo trukmė ≈ 3 val. Jų metu atliekamos užduotys padeda naujai pažvelgti į senas problemas ir rasti kitus jų sprendimo būdus.
·                Savarankiškai namuose atliekamos užduotys, auklėjimo įgūdžiams tobulinti, padeda praktiškai įtvirtinti teorines žinias, stiprina patirtus pojūčius ir įžvalgas, atsiradusias atliekant užduotis. Taip pat leidžia įsitikinti naujai įgytų įgūdžių efektyvumu.
·                  Bendravimas su kitais dalyviais ir užsiėmimų vedėjais suteikia galimybę dalintis sunkumais, įžvalgomis, patarimais bei palaikyti vieniems kitus. 
Projekto remėjas Vokietijos PRIVATUS fondas

SANTUOKOS KURSAS NUO SPALIO MĖN.

Kviečiame
susituokusias poras į „Santuokos kursą“

Tai septynių dalių mokymo kursas, pateikiamas DVD formatu, sutuoktiniams, drauge pragyvenusiems jau ne vienerius metus, skirtas poros santykiams stiprinti. Kurso temos:
• Tvirti pamatai
• Bendravimo menas
• Konfliktų sprendimas
• Atleidimo galia
• Artimųjų įtaka – praeitis ir dabartis
• Geras seksas
• Veiksni meilė


Lektoriai – Nicky ir Sila Lee savo paskaitomis, puikiais pavyzdžiais ir kvietimu gilintis į savo santuoką padeda dalyviams giliau ir atidžiau pažvelgti į savo santuokinę bendrystę. Kursų metu atliekamos praktinės užduotys pratybų knygelėse, namų darbai ir skiriamas laikas diskusijoms sutuoktinių poroje. 

Susitikimai prasidės spalio 11 d. (penktadienį), 18.30 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios (Rumpiškės g. 6)  I - je katechetikos klasėje.


Numatomas tolimesnis tvarkaraštis: spalio 25d.
lapkričio 8 ir 22 d.
gruodžio 6 ir 20 d.
sausio 10 d.

Daugiau apie „Santuokos kursą“ galite paskaityti parapijos internetiniame puslapyje www.taikoskaraliene.lt

Būtina išankstinė registracija tel. 8 614 21451 arba 8 688 02202

Poros auka už santuokos kursą 20 Lt. Tai neturi būti pagrindas nedalyvauti . Laukiami visi.


Keli porų atsiliepimai iš kursų vykusių Kretingoje, kuriuose dalyvavo apie 30 įvairaus amžiaus sutuoktinių porų iš Kretingos, Palangos ir Klaipėdos:
• „Mūsų pora gyvena 20 metų. Praleistą laiką kartu Santuokos kurse vertiname kaip galimybę vėl, kaip prieš 20 metų, pakviesti vienas kitą į pasimatymą, nors kartą per mėnesį. Pasirodo, kad galima rasti laiko ne tik sau, bet ir sutuoktiniui. Manau, kad padėjome pamatą mūsų naujam bendravimui, mokėjimui spręsti konfliktus. Gal tie konfliktai suardo pastangas, bet pradedame mokytis, nutveriame, kad galima kitaip, juk buvome Santuokos kurse. Gyventi kartu dabar šiek tiek lengviau. Ačiū už stipresnę, draugišką nuotaiką mūsų šeimoje.“ (Laima)

• „Santuoka – tai ne tik gyvenimas viename bute ir rūpestis vaikais. Dėkoju, kad šie kursai leido tai suprasti. Išklausius šį kursą norisi glaudžiau, artimiau bendrauti vienas su kitu, draugauti, išklausyti ir suprasti partnerį ir eiti link neperskiriamos draugystės, nors anksčiau maniau, kad tai neįmanoma tarp vyro ir moters...“

• „Šis Santuokos kursas man leido naujai pažvelgti į santuoką. Be galo patiko atlikti namų darbus, planuoti pasimatymus. Šiame Santuokos kurse pateikta informacija mums labai padėjo sprendžiant opius klausimus. Mes kurso metu sužinotus metodus puikiai pritaikėme kasdieniame bendravime, taip pat išsiaiškinome tai, kas ilgai nedavė ramybės ir apie ką ilgai nedrįsome pasikalbėti. Tikiuosi, kad šis kursas bus tęstinis projektas.“ (Regina)