Projektas „Sužadėtinių rengimo santuokai programos sklaida ir tęstinumas ugdant bei palaikant šeimą ir stiprinant jos įvaizdį"


Projektą remia LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Projekto veika apima sužadėtinių rengimą bei darbą su šeimomis.
Klaipėdos dekanato šeimos centre sužadėtinių rengimas organizuojamas vykdant specialią programą "Dviem yra geriau negu vienam..Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti". Tai teminiai susitikimai, skatinantys dalyvių diskusijas gilesniam šeimos kūrimo, puoselėjimo svarbos suvokimui.
Neretai iš išsiskyrusiųjų ir naują šeimą ketinančių kurti tenka išgirsti apgailestavimą, jog paskubėję su pirmąją santuoka, dabar daug ką darytų kitaip ir pan. Kaip sumažinti tas "klaidas"? Ką prieš kuriant šeimą būtina įsisąmoninti, aptarti?
Minėta sužadėtinių pa(si)rengimo programa aprėpia esmines darnios šeimos kūrimo gaires, pakreipdama geresnių santykių kūrimo linkme.
Suvokdami sužadėtinių rengimo santuokai programos būtinybę, esame dėkingi LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai už bendradarbiavimą siekiant ugdyti ir palaikyti šeimą, jog visiems mums būtų šviesiau..

Seneliai – tarsi gyva šeimos istorija...


Psichologai sako, jog vaikai, gyvenantys po vienu stogu su seneliais ar jų namuose leidžiantys popietes ir vasaras, turi gyvesnę vaizduotę, greičiau randa išeitis iš sudėtingų situacijų, yra atviresni nei tie, kurie auga su nuolat skubančiais tėvais ir auklėmis.
Šeimos centre susirinkusios mamos dalinosi savo senelių ir net prosenelių nuotraukomis! Buvo džiugu prisiliesti prie šiltų vaikystės prisiminimų - brangių patirčių su seneliais. Ypač smagu už tas, kurios turtingos ir prosenelių lobynais :)..
Ne visos žinojome savo senelių meilės istorijas, patirtas negandas, džiaugsmus, praradimus, laimėjimus..tad užduotis lieka dėl savęs pačių :) tam, kad labiau pažintume, o pažinusios - gerbtume bei tą pagarbą perduotume savo vaikams...nes juk seneliai - mūsų kultūros, tradicijos puoselėtojai.

Vykdomi projektai



2010 - 2012 m. Lietuvos šeimos centrai, taigi ir Klaipėdos dekanato šeimos centras, vykdo projektą „Dialogo tarp kartų skatinimas", kurį remia privatus Vokietijos fondas. Projekto tikslas yra padėti kartoms pasidalyti savo patirtimi, išmokti suprasti ir priimti vieniems kitus.
Šiuo rudens sezono metu Klaipėdos šeimos centro patalpose vyksta fotografo Algimanto Rutkausko fotografijų paroda „Vaikai, anūkai, proanūkai“.
Algimantas Rutkauskas yra Lietuvos fomenininkų sąjungos narys, sukūręs originalias fotografijų serijas, kurios buvo eksponuojamoss Klaipėdos fotografijos galerijoje:„Žvilgsnis“, „Kelias“, „Daiktai palėpėje“, „Mano kiemas“.
Kviečiame apsilankyti Klaipėdos miesto šeimos centre ir pasidžiaugti nauja fotografijų serija „Anūkai, proanūkai, proproanūkai“, skirta šeimai.